В Івано-Франківську підсвітять музей на знак боротьби проти смертної кари

Новини, Суспільство

30 листопада в Івано-Франківську підсвітять Музей мистецтв Прикарпаття у межах акції “Міста за життя – міста проти смертної кари”.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Її у Міжнародний день боротьби проти смертної кари проведуть представники Спільноти святого Егідія, повідомив координатор спільноти в області Іван Харук.

За його словами, Івано-Франківськ з 2014 року долучається до акції “Міста за життя – міста проти смертної кари”. Загалом у цей день організатори планують підсвітити приблизно півтори тисячі будівель у різних містах світу.

“Крім Івано-Франківська, в Україні ще підсвічує спільнота у Львові каплицю Кампіанів. У Римі підсвічують Колізей, у Відні — будинок Віктора Гюго. Також в інших країнах і містах підсвічують важливі та красиві архітектурні об’єкти”, — каже Іван Харук.

Щороку у світі досі страчують понад 2 тис. людей, розповідає голова Спільноти святого Егідія в Україні Юрій Ліфансе.

“До цього часу кожного року у світі страчується понад 2 тис. людей. І є пряма загроза для нас, тому що смертна кара з війною повернулася в Україну. Вона є на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу, де Російська Федерація має мораторій на винесення смертних вироків, але не має заборони. Жодна юридична система не може бути настільки досконалою, щоб гарантувати на 100% справедливий вирок. І статистика говорить про те, що у світі є приблизно 10% помилкових вироків. Якщо людина є у в’язниці, її можна випустити, якщо людину стратили – немає зворотного шляху”, — каже Юрій Ліфансе.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.