У Франківську збудують перший приватний пологовий будинок

Економіка, Новини, Політика, Суспільство, Туризм

Міська рада дала дозвіл на розробку плану території в межах вулиць Ленкавського – Гурика.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Департамент благоустрою Івано-Франківської міської ради.

Депутати Івано-Франківської міськради проголосували за дозвіл на розробку детального плану території під перший приватний пологовий будинок. Будуватимуть його в межах вулиць Ленкавського – Гурика. За задумом інвестора – київської компанії «Інвест-Актив», це буде сучасний центр матері та дитини з пологовим будинком. Підтримали рішення депутати одноголосно під час сесії, у п’ятницю, 26 листопада.

Збудувати приватний пологовий будинок у Івано-Франківську хочуть біля міського озера в межах вулиць Ленкавського – Гурика. Підтримав ідею будівництва і міський голова Руслан Марцінків.

«На мою думку, приватний пологовий будинок у місті повинен бути. І якась альтернатива, щоб жінки народжували в нормальних умовах. Щодо будь-якої іншої забудови на цій ділянці – то я категорично проти», – сказав Руслан Марцінків.

Також мер пообіцяв, що під час затвердження детального плану території, на сесію міської ради запросять інвесторів, які детально представлять проект.

Інвестором приватного пологового будинку у Івано-Франківську є київська компанія «Інвест-Актив». Передбачається, що на першому етапі проекту інвестиції складуть понад 300 млн грн. Першочергово буде обладнано діагностичний центр, пологовий будинок з сімейними палатами, де разом із породіллями зможуть постійно перебувати близькі та родичі, хірургічне відділення та служба екстреного реагування. На другому етапі проекту планується будівництво стаціонару для лікування дітей та дорослих.

За даними пошуково-аналітичної системи YouСontrol, компанія з управління активами «Інвест-Актив» належить киянину Олегу Париляку.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.