“Ліжка не пустують”. Репортаж із реанімації франківського медзакладу, де лікують хворих на COVID-19 (відео+фото)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

У Івано-Франківській міській лікарні № 1 реанімація у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії заповнена пацієнтами з COVID-19 на 100%.

Як розповів Суспільному виконувач обов’язків завідувача відділення Олег Колосов, впродовж останніх двох місяців вільних ліжок тут не було, повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Більше про ситуацію у лікарні — читайте у репортажі.

"Ліжка не пустують". Репортаж із реанімації франківського медзакладу, де лікують хворих на COVID-19

Сьогодні у реанімації відділення анестезіології та інтенсивної терапії лежать дев’ять пацієнтів. Жоден не під’єднаний до апарата ШВЛ, каже Олег Колосов, проте всі вони киснезалежні. Їхній стан – надзвичайно важкий.

Ситуація у відділенні дуже напружена через те, що поступає у лікарню дуже багато важких хворих. У нашій реанімації ліжка не пустують, постійно 9-10 хворих і більше”, – розповідає Олег Колосов.

Зі слів заступника головного лікаря медзакладу Ярослава Кобиляка, кожен третій пацієнт, який помирає в реанімації, звертається у важкому стані. Врятувати його лікарі не можуть.

“Звертаються у вкрай важкому стані, запущені. Лікуються вдома самостійно чи за чиєюсь порадою, затягують час. І, на жаль, “швидка” допомога привозить їх у критичному стані. Буває і так, шо вони тут перебувають всього декілька годин”, – розповідає Ярослав Кобиляк.

"Ліжка не пустують". Репортаж із реанімації франківського медзакладу, де лікують хворих на COVID-19

Всі пацієнти в реанімації – невакциновані, каже заступник головного лікаря Ярослав Кобиляк. За його словами, у лікарні серед пацієнтів з COVID-19 – 2%-3% щеплених людей, проте їх не лікують в реанімаційних відділеннях.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.