Тергромада на Прикарпатті може втратити 2,6 млн грн з бюджету через укрупнення лісгоспів

Новини, Суспільство

Спаська територіальна громада, що на Івано-Франківщині, може втратити 2,6 млн грн бюджетних надходжень через укрупнення лісогосподарських підприємств.

Про це повідомляє  щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням коментар Суспільному голови громади Миколи Медвідя.

За його словами, через реформування лісової галузі “Брошнівське лісове господарство”, яке працює на території Спаської громади, планують приєднати до державного підприємства “Осмолодський лісгосп”.

“Це створює напругу і нерозуміння. Раніше реформи, які відбувалися, проходили громадське обговорення, проводилося роз’яснення. Тепер, думаю, нам буде складно із бюджетом 2022 року. За нашими розрахунками, від роботи лісгоспу в нашій громаді мало б залишитися 2,6 млн грн ПДФО“, — сказав Микола Медвідь.

Речниця управління лісового і мисливського господарства в Івано-Франківській області Ірина Бабій факти укрупнення лісгоспів підтвердила. За її словами, в управлінні стартувала робота над планом проведення цієї процедури на Прикарпатті. Зараз на Франківщині працюють 15 лісогосподарських підприємств, однак у майбутньому планують створити понад шість підрозділів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.