Представник Зеленського: “Вагнергейт” розслідують за трьома напрямами

Кримінал, Новини, Політика

Представник президента у Конституційному суді, нардеп Федір Веніславський вважає, що повноцінні висновки щодо операції із затримання “вагнерівців” можна буде робити після завершення розслідувань за трьома напрямами.

Про це повідомляє  щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ефір телеканалу Дом“.

“Є три напрями розслідування цієї події. Перший — це Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України.

Другий — Державне бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора, за фактом оприлюдненої у ЗМІ інформації було зареєстроване кримінальне провадження.

І третій напрям — це журналістські розслідування Bellingcat та українських журналістів. Ось коли вся ця інформація буде повністю вивчена та узагальнена, тоді ми зможемо робити якісь висновки”.

Нардеп нагадав, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, пропрацювавши кілька місяців, підготувала проміжний звіт.

“Але я б закликав усіх дочекатися остаточного звіту, який має бути повнішим, комплекснішим, з урахуванням, зокрема, і тих матеріалів, які надали розслідувачі-журналісти Bellingcat”, — сказав Веніславський.

Він наголосив, що наразі ані розслідування Bellingcat, ані Тимчасової слідчої комісії не встановили факту державної зради з боку вищих посадових осіб Української держави або факту витоку інформації з Офісу президента.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.