Нам необхідна чітка аналітика щодо проведення вакцинації у громадах – Онищук

Новини, Суспільство

Рівень захворюваності населення області на коронавірусну хворобу продовжує зростати. За минулу добу цей показник зріс на 6,2%. Викликає тривогу значний відсоток смертельних випадків від ускладнень. За 15 днів листопада цей показник склав 236 померлих. 

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на голову обласної державної адміністрації Світлану Онищук.

За інформацією Ігоря Дмитренка, директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та Руслана Савчука, генерального директора ДУ “Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” на сьогодні понад 15 300 пацієнтів лікуються з приводу COVID-19, з них 2 152 госпіталізовані з ускладненим перебігом захворювання.

Станом на 15 листопада 142 пацієнти перебувають у відділеннях реанімації, 41 – підключені до апаратів ШВЛ. 71% хворих є киснезалежними. 

За останню добу також госпіталізовано шестеро дітей. Найвищий рівень захворюваності спостерігається в Івано-франківському та Калуському районах.

В області триває робота з проведення вакцинальної кампанії. Станом на сьогодні проведено 569 тисяч щеплень, в т ому числі першою дозою – 352 тисячі та другою дозою – 217 тисяч. Загалом першою дозою провакциновано 32,0% населення області, а повний курс двома дозами отримали 19,5% жителів Прикарпаття. 17 тисяч громадян підлягають ревакцинації.

В області у достатній кількості є вакцини CoronaVac, Pfizer, AstraZeneca та Moderna. Щотижнево запаси вакцин поновлюються.

Світлана Онищук звернулася до голів тергромад щодо підтримки комунікації щодо проведення вакцинальної кампанії на місцях.

“Для мене дуже важливо отримувати достовірну інформацію про те, як працюють пункти щеплення, чи є в наявності усі види вакцин. Нам необхідна чітка аналітика щодо проведення вакцинації у громадах”, – наголосила очільниця області.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.