Чи повинні абітурієнти-гуманітарію складати ЗНО з математики?

Новини, Суспільство

До редакції “Дзеркала медіа” надійшов лист від читачки Лілі Данищук, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Я вирішила написати цю замітку, бо не можу знайти собі місця, мені важко усвідомити те, що абітурієнт-гуманітарій сьогодні змушений готуватися до ЗНО з математики, щоб вступити в омріяний ВНЗ на улюблену спеціальність. Мова йде про професії, для яких важливіше знати історію свого народу, ніж десятки формул і теорем.

Математика, безумовно, важлива навчальна дисципліна, але для чого її складати майбутньому журналістові, політологу, соціальному працівникові чи людині, яка мріє пов’язати своє життя з міжнародними відносинами?

Ба більше, нові умови вступу були оприлюднені наприкінці жовтня і багато абітурієнтів уже почали вчити історію. Як їм тепер перелаштуватися, де шукати репетитора, а головне – чи є у батьків фінансова можливість оплачувати дорогі заняття з математики?

Я мріяла і мрію бути журналістом. Це професія, що надихає мене, не дозволяє здаватися та мотивує працювати над собою. Важко усвідомлювати, що обов’язкове ЗНО з математики стане бар’єром під час вступу на таку бажану спеціальність.

Але сьогодні є надія, що нас почують у Міністерстві освіти та скасують це рішення, бо люди повинні мати право вибору.

Нещодавно на телеканалі ICTV зняли сюжет на цю тему, це вже великий крок до успіху. Крім того, у новинах було сказано те, що МОН має ухвалити остаточне рішення до кінця листопада.

Цією заміткою я закликаю чиновників зважити на думку випускників та скасувати обов’язкове ЗНО з математики для вступу на вищезгадані спеціальності”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.