Прикарпатець, у якого вилучили кілька кілограмів наркотиків, відбувся умовним терміном

Кримінал, Новини

Івано-Франківський міський суд виніс вирок прикарпатцю, якого затримали з великою партією синтетичних наркотиків.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

29 липня 2021 року обвинуваченого затримали в Івано-Франківську біля торгового центру. Під час обшуку вилучили близько трьох кілограмів психотропної речовини PVP, обіг якої заборонено. Також обвинувачений добровільно видав пакетик з амфетаміном.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень визнав повністю, підтвердив обставини вчинених кримінальних правопорушень відповідно до викладеного в обвинувальному акті.

За його словами, наркотики отримав у поштової відділенні у м.Івано-Франківську. Наркотик замовив через телеграм-канал за 30 тис. гривень. Замовивши, оплатив вартість на вказану банківську картку, а йому надіслали номер товарно-транспортної накладної для отримання.

«Розумів, що замовляв психотропну речовину і що амфетамін, який носив при собі, теж є прихотропною речовиною, придбав і зберігав їх для власного вживання. Купив багато наперед, бо вживав і мав тоді гроші купити надовше. Зараз не вживає, залежності не має, шкодує про вчинене, активно сприяв досудовому розслідуванню, просив суворо не карати і не позбавляти його волі», – йдеться у вироку суду.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.309, ч.1 ст.309 КК України, та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ять років. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю три роки.

Вирок винесла суддя Олеся Зеленко за участю прокурора Гринишина В.Д.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.