Помер відомий юрист та науковець Віктор Басай

Новини, Суспільство

Доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, Відмінник освіти України, кавалер ордена «За заслуги» Віктор Басай помер на 74-му році життя.

Про смерть юриста у мережі “Фейсбук” повідомив депутат Івано-Франківської обласної ради Дмитро Сіреджук,інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

“Глибоко сумуємо з приводу смерті людини з великої букви Віктора Давидовича Басая, під мудрим наставництвом котрого пройшли студентські роки та становлення нас як особистостей. Висловлюємо щирі співчуття сім‘ї, нехай з Богом спочиває”, – написав Сіреджук.

Віктор Басай народився 1 січня 1947 року на Житомирщині. У 1974 закінчив Львівський університет. Відтоді працював народним суддею Івано-Франківського міського суду. У 1980–84 – інструктор відділу адміністративних органів Івано-Франківського обкому КПУ. 1984–97 – голова президії Івано-Франківської облласної колегії адвокатів. З 1997 – декан юридичного факультету. З 2002 – директор Юридичного інституту Прикарпатського університету. З 2008 – директор Івано-Франківського навчально-консультаційного центру Одеської юридичної академії.

У 2015 працівники військової прокуратури затримали 69-річого директора юрінституту Віктора Басая при отриманні неправомірної вигоди у двох студентів за допуск останніх до складання зимової сесії. Директор вишу отримав хабар у розмірі 7500 гривень і 300 доларів США.

Втім, Долинський районний суд звільнив Басая від кримінальної відповідальності, постановивши закрити кримінальне провадження, посилаючись на ст. 48 ККУ (Звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із зміною обстановки). На думку судді, Басай “втратив суспільну небезпечність”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.