У Коломиї почали виробляти медичний кисень (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини, Суспільство

Це одна із чорирьох кисневих станції, які закуплені для Івано-Франківської області за державні кошти.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

У Коломиї, в центральній районній лікарні, запрацювала в автономна киснева станція, яка генерує з повітря медичний кисень, зокрема, для лікування хворих на ковід.

Це надзвичайно важливо, адже у випадку перебоїв у постачанні кисню від промислових виробників – з Львівського хімічного завожду чи з ТОВ “Карпатнафтохім” (Калуш), лікарня матиме свій життєважливий продукт. Розповідає Роман Борис – перший заступник генерального директора КНП «Коломийська центральна районна лікарня Коломийської міської ради».

В Івано-Франківській області такі кисневі станції отримали чотири медичних заклади: Івано-Франківська обласна та Івано-Франківська міська клінічна лікарні, а також Коломийська та Надвірнянська ЦРЛ.

Найближчим часом станція у Коломиї вийде на стаціонарний режим роботи – як тільки фахівці-підрядники остаточно налагодять системи кондиціонування, підігріву, вентиляції повітря у приміщенні та повністю відрегулюють систему протипожежної безпеки.

Щодо заповненості лікувального закладу хворими на коронавірус, то зараз у Коломийській ЦРЛ лікується більше 140 недужих при наявності 170 ковід-ліжок. До 167-ми  ліжок підведений кисень.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.