США переконані, що активність РФ на кордоні з Україною має масштабний характер

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

У Пентагоні підтвердили концентрацію військ РФ на кордоні з Україною.

Про це на брифінгу повідомив представник Пентагону Джон Кірбі, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Ми продовжуємо спостерігати за незвичайною активністю російських військових поблизу кордону з Україною. Ми продовжуємо консультуватися із союзниками та партнерами з цієї теми”, – сказав він. “Я не можу говорити про наміри Росії, я не можу вдаватися до деталей оцінок розвідки, але я зазначу, що будь-які дії Росії, спрямовані на ескалацію чи агресію, серйозно турбуватимуть США”, – додав Кірбі.

“Ми закликаємо Росію бути більш зрозумілою у її намірах там (на кордоні з Україною)”, – зазначив він. При цьому, відповідаючи на запитання журналіста, у чому полягає незвичність цієї активності, представник Пентагону відзначив її масштабність. “Йдеться про масштабність, про розміри підрозділів”, – наголосив Кірбі.

Нагадаємо, західні ЗМІ, зокрема “Politico” та “The Washington Post” оприлюднили дані, що свідчать про концентрацію Росією військ та військової техніки на кордоні з Україною.

Натомість, цю інформацію спростували в українському Міноборони та РНБО. “Йде свідома дезінформація всього суспільства. Скажімо так – те, що вони там пишуть, не відповідає дійсності. На сьогодні це не відповідає дійсності. Ми спостерігаємо за всіма процесами, це дезінформація і нам незрозуміло, для чого вони це роблять”,- заявив 2 листопада секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.