Біля Озера з лебедем в Івано-Франківську відкриють громадський простір (фото)

Новини, Суспільство

Біля Озера з лебедем в Івано-Франківську учасники лабораторії Metalab, Відкритого цеху “Парасолька” та “Теплого Міста” відкриють новий екологічно спроєктований громадський простір. Він буде розташовуватися у дворі між вулицями Академіка Сахарова та Слави Стецько.

Про це повідомила Суспільному кураторка урбаністичної лабораторії Metalab Анна Пашинська, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Над проєктом простору у дворі позаду Інституту мистецтв, між тенісними кортами та ліцеєм № 21, працювали п’ять місяців. Його вартість складає приблизно 170 тис. грн. За два тижні учасники спорудили дерев’яний пірс та спуск-рампу.

“Це — така дерев’яна тераса, й облаштовуємо пандус, як доступ до води. Громадський простір став результатом досліджень щодо екологічності загалом проєктування і створення публічних місць у місті. І це — такий об’єкт, який втілює ті принципи екологічності”, — розповідає кураторка урбаністичної лабораторії Metalab Анна Пашинська.

За її словами, з простором довкола Озера з лебедем урбаністична лабораторія працює приблизно п’ять років. Її учасники спілкуються із місцевими жителями, проводять серед них опитування щодо того, яким вони бачать цей простір, і поступово облаштовують територію.

Проєкт “Продукт для міста”, у межах якого впорядковують простір, є частиною фестивалю “Сеанс Міського Сканування 2021”. Він відбувається за підтримки Українського культурного фонду та British Council Ukraine у партнерстві з британськими партнерами Studio Weave.

8 листопада відбудеться відкриття нового простору. Біля Озера з лебедем організатори підготують невеликий пікнік. Старт — о 16:00. Взяти участь у заході можна за наявності сертифіката про повну вакцинацію або ПЛР-тесту.

Будьте здорові друзі та не забудьте підписатися на YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.