Нових центрів масової вакцинації на Прикарпатті не відкриватимуть – людей просять йти у пункти щеплення

Здоров'я, Новини, Суспільство

В Івано-Франківській ОДА третього листопала провели традиційний брифінг щодо ситуації з поширення COVID-19 в регіоні. 

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “Галку”.

Голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук повідомила, що наразі в області для хворих виділено 2600 ліжок, більшість з них вже з пацієнтами. 97% ліжок з підведеним киснем. Додатково підготовлено ще 600 місць. В добу госпіталізовані споживають 25 тонн кисню.

“Наші медики найкращі, молодці, щиро дякую за самовіддану працю і жертовність”, – каже Онищук.

Голова ОДА нагадала, що в області є 121 пункт щеплення і 9 центрів масової вакцинації, також діє 33 мобільних бригад. Вона наголосила, що окрім центрів масової вакцинації, можна щепитися у стаціонарних пунктах, там менші черги, а вакцини теж вдосталь. До слова, через це нові центри масової вакцинації наразі не відкриватимуть. Такого висновку дійшли після консультацій з медиками.

“У нас антирекорд, 20 померлих за добу. Загалом у листопаді померли вже 34 краян…Вакцина кожного тижня приїжджає, ми її швидко розприділяємо, закликаю зробити щеплення”, – каже директор Департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко.

Тетяна Джус, заступниця головного державного санітарного лікаря в області нагадала, аби при ознаках простуди прикарпатці одразу зверталися до сімейного лікаря. Вона зазначила, що вакцинація – найефективніший профілактичний захід від COVID-19.

“В області з госпіталізовних на COVID-19 – лише 0,5 % вакцинованих. Хворих – 3%”, – каже Тетяна Джус.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.