За новими правилами. У Франківську змінюють систему реєстрації в дитячі садочки (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Уже незабаром записати дитину до дошкільного закладу її батьки зможуть онлайн, не вистоюючи в чергах до ЦНАПів.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківське обласне телебачення «Галичина».

Першу тестову реєстрацію планують запустити ще цього року, коли набиратимуть дітей до нового садочка “Подоляночка”, відкриття якого заплановане у грудні.

Незабаром франківські батьки зможуть не поспішати ставити дітей у чергу до садків. У громаді взялися модернізовувати систему е-садок. Відтак, нововведення дадуть змогу записатися і потрапити до бажаного ДНЗ за кілька місяців до вступу.

“Якщо дитина народилася у вересні-жовтні-листопаді, то це супер, бо вона 100% потрапляла в садочок. Але якщо дитина травнева-червнева-липнева-серпнева – фактично шансів не було. Тому тепер можливості в батьків врівноважаться”, –  розповіла заступниця директора департаменту освіти і науки Маріанна Смаль.

У новій системі батьки зможуть самотужки записати своє чадо до садочка, а за бажанням – відразу у декілька закладів. І згодом обрати найкращий для себе варіант. Повністю перейти на онлайн реєстрацію планують з червня наступного року.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.