Марцінків заборонив видавати техумови на водопостачання до 31 грудня

Новини, Суспільство

Сьогодні на оперативній нараді міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків  розпорядився припинити видавати технічні умови на водопостачання у зв’язку із поганим станом мереж у місті.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Kurs.if.ua.

“Насправді у нас велика проблема з водою і каналізацією. Якщо ми нічого не будемо робити, ті проблеми, які є в новобудовах… – за рік-два води на останніх поверхах не буде”, – сказав міський голова.

Марцінків наказав до 31 грудня заборонити видавати будь-які технічні умови на воду, а також переглянути усі техумови, видані протягом 10 років, у бік зменшення. Мер доручив підготувати відповідні проєкти рішень.

Також мер ініціює розробку положення про благодійні внески на розвиток інфраструктури:

“Ми розуміємо, що пайова участь відмінена, але якщо ми не будемо вкладати додатково у водозабір, то води не буде”.

“Усі звикли, що Водоканал – це міське підприємство, чогось в обленерго, облгаз ніхто не йде, попробуй там щось отримати. Тому бажано заборонити навіть ті рішення, які приймалися цього року… І нарешті навести порядок з подачею води, бо технічні умови ще не видані, а ви воду підключили. Зараз дуже жорстко”, – звернувся Марцінків до представника Водоекотехпрому на оперативній нараді.

 “І це серйозно, ми вже відчуваємо пікові моменти проблеми з водопостачанням”, – наголосив Марцінків.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.