Представники Омбудсмана виявили порушення в Івано-Франківському апеляційному суді

Новини, Суспільство

Працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відвідали Івано-Франківський апеляційний суд, щоб перевірити додержання прав людини, у тому числі заходів із запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Омбудсмана.

Під час візиту моніторингова група виявила порушення вимог чинного законодавства, що негативно впливає на стан дотримання прав підсудних (засуджених) осіб.

Зокрема, в приміщенні суду на два функціонуючі зали судових засідань для розгляду кримінальних проваджень лише п’ять камер для розміщення підсудних (засуджених). Це не забезпечує роздільного тримання чоловіків та жінок, дорослих та неповнолітніх, а також ізольованого тримання осіб, котрим заборонено спілкування між собою. Також в приміщенні суду не облаштовано кімнату для конфіденційного спілкування підсудних (засуджених) з адвокатом, що порушує їхнє право на захист.

Відповідні рекомендації за наслідком проведеного візиту будуть надіслані до відповідних органів державної влади для усунення виявлених недоліків.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.