На Франківщині пройшов четвертий фестиваль документального кіно та дерев “Сад пам’яті” (фото)

Новини, Суспільство

З 29 по 31 жовтня у селі Бережниця на Верховинщині пройшов четвертий фестиваль документального кіно та дерев “Сад пам’яті”.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

На ньому презентують сім документальних стрічок про життя українців в умовах війни. Про це Суспільному повідомила засновниця благодійного фонду “Творча криївка” Віталіна Маслова.

У межах фестивалю організатори покажуть чотири повнометражні та три короткометражні стрічки. Серед авторів оберуть переможця глядацького голосування. Опісля, поза конкурсною програмою, учасники матимуть змогу побачити фільм Валентина Васяновича “Атлантида”.

“Усі ці фільми — про Україну. Я вважаю, якщо зараз дивитися на Україну, то знайти контекст, не пов’язаний з війною, – неможливо. У нашій програмі — не тільки стрічки, де безпосередньо показують бойові дії. Цього року програма особливо об’ємна й охоплює дуже різні сфери життя нашої країни, але на кожну з цих сфер вплинула війна”, — каже Віталіна Маслова.

На Франківщині триває четвертий фестиваль документального кіно та дерев "Сад пам’яті"

30 жовтня друзі та побратими загиблих у зоні АТО/ООС на території Центру творчої реабілітації та оздоровчого відпочинку “Бережниця” у межах фестивалю висадили 12 саджанців у пам’ять полеглих. За словами Віталі Маслової, доглядатимуть за деревами волонтери. Охочі також можуть приєднуватися до толок.

“Ми цьогоріч садили яблуні та кедри. На жаль, минулої зими у нас декілька дерев загинули. Наше завдання — не лише посадити дерево і про нього забути. Сад – це те, за чим потрібно постійно доглядати. Ми ухвалили рішення, що будемо підсаджувати дерева, щоб вони були за кожну людину, яку ми згадали”, — розповідає Віталіна Маслова.

З її слів, фестиваль проводять з дотриманням карантинних вимог.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.