Через сказ у кота село на Прикарпатті визнали “неблагополучною територією”

Здоров'я, Новини, Суспільство

На село Підлісся Загвіздянської територіальної громади інспектори Держпродспоживслужби області наклали карантинні обмеження та визнали його “неблагополучною територією” через сказ у кота.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення на Facebook-сторінці Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Як розповів завідувач Лисецької дільничної лікарні ветеринарної медицини Зіновій Остап’як, захворювання у тварини інспектори Держпродспоживслужби діагностували 26 жовтня. З його слів, у селі спеціалісти ветеринарної служби обійшли двори й провакцинували собак і котів.

“У вівторок (26 жовтня — ред.) мені зателефонували й сказали, що у Підліссі зафіксували випадок сказу. За годину я вже був у господаря загиблого котика і провакцинував його собаку і ще двох котів. Цей випадок був тиждень тому. Вся ветеринарна служба району була в четвер тут — у Підліссі. Ходили по подвір’ях і вакцинували тварин. Ми повністю охопили село, правда, були люди, які відмовилися щеплювати тварин. Вони не розуміють, наскільки це серйозно”, — розповідає Зіновій Остап’як.

За його словами, причиною спалаху сказу у селі може бути лисиця, сім’я якої оселилася на закинутій фермі.

“Місцеві жителі кажуть, що були випадки, коли лисиці рили нори під фундаментом і крали кури, гуси та качки з курника. Різні є випадки. Навіть собаку на ланцюгу загризли, невелику, бо більших бояться”, — каже завідувач Лисецької дільничної лікарні ветеринарної медицини Зіновій Остап’як.

Спеціалісти Держпродспоживслужби Івано-Франківської області закликають прикарпатців щороку проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, аби запобігти захворювання на сказ. Якщо з’явилися клінічні ознаки хвороби, потрібно інформувати службу ветеринарної медицини або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.