Прикарпатських школярів навчають 3D-моделювання та створювати додатки для Android

Новини, Суспільство

Упродовж 25-29 жовтня в Івано-Франківську викладачі безкоштовного клубу програмування для дітей та молоді Code Club та Прикарпатського університету імені Василя Стефаника провели онлайн мінікурси для школярів віком 12-14 років з розробки мобільних додатків та 3D-моделювання.

Про це в етері Суспільного розповіла кураторка мережі Code Club в області, доцентка Прикарпатського університету Олеся Власій, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

З її слів, поки що в школах не навчають створювати додатки для андроїдів.

“Ще немає курсів, майстер-класів в цьому напрямку. Два роки ми працювали над розробкою такого курсу. Це вже третя група учнів, яку ми випускаємо в цьому напрямку”, – каже Олеся Власій

Організаторка також додає, що кожен школяр виконує оригінальне завдання.

“Ми підтримуємо і заохочуємо розвиток креативності, тому що виконати за зразком – це виконати за алгоритмом, а виконати за алгоритмом може і робот. Наше завдання — зробити те, що поза кадром. Спочатку є загальні рекомендації, а потім кожен “креативить” самостійно. Може бути загальна ідея, наприклад, розробити додаток-візитку своєї школи”, – говорить кураторка Code Club.

Олеся Власій каже, що потім ці додатки школярі можуть розмістити в PlayMarket, а інші користувачі андроїдів – завантажити собі.

Організаторка також додає, що зараз в IT-сфері пропагують не тільки програмування, але й розвиток цифрових навичок.

“Не достатньо запрограмувати. Треба вміти це презентувати, поширювати, а потім ще й підтримувати, коли користувачі почнуть виявляти претензії”, – розповідає Олеся Власій.

За її словами, готовий продукт з 3D-моделювання школярі можуть поширювати через хмарне сховище. У межах цього курсу організатори планують купити 3D-принтер і зробити такий курс, щоб моделі, створені дітьми, можна було видрукувати та надіслати дитині як сувенір.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.