На Прикарпатті знову землетрус

Новини, Суспільство

У п’ятницю, 29 жовтня, в Івано-Франківській області біля міста Надвірна Головний центр спеціального контролю зафіксував землетрус магнітудою 2,5 бала на глибині 2 км.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайті Центру.

Землетрус зафіксували о 15 год. 26 хв 21 c (за Києвом). Координати епіцентру: широта — 48,55 пн. ш., довгота — 24,47 сх. д.

“За класифікацією землетрус належить до невідчутних. За розрахунками інтенсивність коливань лежить нижче межі чутливості людей”, — інформують у Центрі спеціального контролю.

Заступник директора Інституту геофізики імені С. І. Субботіна Олександр Кендзер зазначав, що землетруси є і будуть на нашій території і до них потрібно готуватися. Щороку фахівці фіксують близько 80 землетрусів на території України, які охоплюють невелику площу.

Попередній землетрус на Прикарпатті зафіксували 19 жовтня цього року з епіцентром неподалік села Горохолин Ліс на Богородчанщині. Магнітуда поштовхів – 2,4 бали за шкалою Ріхтера.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.