Франківцям пояснили, чи вони можуть безплатно перевозити велосипеди в комунальному транспорті

Новини, Суспільство

Велосипед можна перевозити як багаж, але є певні нюанси. 

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на КП “Електроавтотранс”.

Так, пункт 9.4 «Правил користування міським пасажирським транспортом (автобусним та електричним) у Івано-Франківській міській територіальній громаді» визначає, чи можна перевозити у франківському комунальному транспорті велосипед і за яких умов.

Якщо йдеться про будь-який транспорт, то перевезення дозволяється у розібраному та упакованому стані.

Дозволено також перевезення велосипедів у зібраному стані, але тільки у тому транспорті, де передбачені місця для перевезення велосипедів. На дверях таких засобів розміщено спеціальні позначки! При цьому велосипед не повинен забруднювати одяг пасажирів, обшивку салону та сидіння.

Велосипед має бути розміщений у спеціально відведеному місці так, щоб не заважати вільному проходу, не блокувати доступ до основних і аварійних виходів.

 

В “Електроавтотрансі” наголошують, що тільки один велосипед перевозиться одним пасажиром безоплатно.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.