Закупівля неякісних катерів для армії: ДБР каже, що знайшло докази

Кримінал, Новини, Політика

Державне бюро розслідувань повідомляє, що провело слідчий експеримент, який довів невідповідність державним нормам військових катерів, вироблених “Кузнею на Рибальському” на замовлення Міноборони.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужба ДБР.

Згідно з її повідомленням, це з’ясувалося під час слідчих експериментів, які ДБР провело 23 та 28 жовтня.

У бюро наполягають, що огляд кораблів виробництва “Кузні” відбувся “з дотриманням усіх правил технічної експлуатації суден”, “без жодних порушень” і “професійним екіпажем Військово-Морських сил ЗСУ”.

Зокрема, експерименти провели фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз і ТОВ “Цеппелін Україна”.

При цьому, наголошують в ДБР, представники підприємства-виробника проігнорували запрошення доєднатись до експерименту.

У цій справі ДБР підозрює посадовців Міністерства оборони у злочинній змові з приватною компанією на постачання неякісних катерів для армійських підрозділів упродовж 2016-2018 років. Збитки для держави оцінюють у 475 млн гривень.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.