У Франківську змінили рух на проблемному перехресті по вулиці Надрічній

Економіка, Новини, Суспільство

На сьогоднішньому онлайн-брифінгу заступник міського голови Франківська Михайло Смушак повідомив про зміну дорожнього руху на кільці, що на вулиці Надрічній.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ. 

За його словами, на під’їзді до кільця та на самому кільці на Надрічній уже встановлені нові дорожні знаки, але поки що вони закриті чорною плівкою. І знаки, і розмітка змінять дорожній рух на кільці.

Нову дорожню розмітку почнуть наносити у найближчі дні вже цього тижня, поінформував Смушак. Це частина комплексу робіт із поновлення розмітки на вулиці Набережній та на вулиці Галицькій – до виїзду на Франківське шосе.

“Розмітку Набережної фактично завершили, з завтрашнього дня беремося за Галицьку, – каже Михайло Смушак. – А завтра-післязавтра почнуть кільце на Надрічній”.

Нові дорожні знаки на кільці Надрічної відкриють уже після того, як нанесуть нову розмітку, зазначив Смушак.

“Будьте уважні, – звернувся заступник мера до франківців, – на кільці відбудеться зміна дорожнього руху. Ті, хто їдуть з Набережної під міст – для них це особливо актуально. Там зараз дві смуги руху: одна на кільце, а одна праворуч на Галицьку з виїздом на міст. Буде дві смуги виводити на кільце, праворуч залишиться одна – тобто під міст на кільце будемо заїжджати трьома смугами”.

Михайло Смушак також повідомив, що цьогоріч вже не встигають і не хочуть розпочинати роботи з облаштування кільця на Набережній перед мостом. “Дуже великий об’єм земляних робіт, треба розширювати дорогу, – пояснив він.  Будемо робити це вже наступного року. А зараз тут буде також нанесена нова розмітка, яка має частково вирішити проблему роз’їзду”.

Також встановили нові дорожні знаки на мості через Бистрицю по вулиці Галицькій. Знаки стоять перед в’їздом на міст, якщо їхати з міста в Пасічну. І перед з’їздом з мосту.

“Раніше ми могли двома смугами виїжджати на міст і їхати в бік Пасічної. Тепер вже є нові дорожні знаки, що змінюють рух. На міст можна їхати тільки лівою смугою. А правою смугою ми можемо вже з’їжджати на вулицю Надрічну. Права смуга тепер залишається для громадського транспорту – тільки автобуси можуть заїжджати на міст правою смугою з вулиці Галицької”.

Це зробили для того, додав Смушак, щоби автомобілі, які рухаються по вулицях Набережній і Надрічній, яким треба виїхати на Галицьку на міст, мали фактично свою смугу і могли безперешкодно на неї заїжджати, пропускаючи тільки громадський транспорт.

“Це важливе нововведення, і воно мало би покращити транспортну прохідність на Набережній і Надрічній”, – зазначив Смушак.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.