На Прикарпатті створять туристичні екскурсійні маршрути «ідеальними» містами (фото)

Новини, Суспільство

На Прикарпатті створять два нові екскурсійні маршрути.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Фіртка.

«Створення комунікаційної єврорегіональної Платформи «ідеальних» міст для переорієнтації туризму в Івано-Франківській області» є основною ціллю презентації цьог проєкту.

Як повідомила керівниця проєкту, Оксана Ковальчук, йдеться про екскурсійні маршрути так званими «ідеальними» містами – містами, які виникли не стихійно, а планувалися і розвивалися в епоху Відродження.

Один такий маршрут з’єднає місто Івано-Франківськ, селища Богородчани та Маріямпіль з подальшим поверненням в Івано-Франківськ. Другий маршрут включатиме міста Івано-Франківськ, Жовкву та Броди Львівської області з подальшим поверненням в Івано-Франківськ.

«Маріямпіль – це є резиденція, збудована коронним гетьманом Речі Посполитої Станіславом Яном Яблоновським, якому вона подарована 1691 року королем Речі Посполитої Яном ІІІ Собеським.

Місто-фортеця Богородчани – це є історичне резиденціальне магнатське місто, засноване коронним гетьманом Миколою Потоцьким у 1631 році.

Місто Жовква закладалось на основі німецького права Станіславом Жолкевським. Історична частина міста реалізована на теоретичних засадах ідеальних міст ренесансної Європи італійськими архітекторами», – розповіла про міста, якими проходитимуть маршрути Оксана Ковальчук.

Своєю чергою один з розробників маршрутів – Павло Горішевський, виконувач обов’язків завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Університету Короля Данила, переконаний, що такий крок дозволить суттєво покращити туристичну привабливість міста Івано-Франківська, перетворити його з міста-транзиту, міста-воріт у Карпати, яким воно сьогодні є, на такий собі хаб для культурного та історико-пізнавального туризму.

«Буде зроблено два нових екскурсійних маршрути, які будуть починатися і завершуватися в Івано-Франківську.

Це дуже добре, тому що, наприклад, ті ж самі туристи, які приїжджають до нас у місто, завдяки цим екскурсійним маршрутам, будуть затримуватися у нас спочатку хоча б на добу, потім, можливо, на дві.

Це підвищує привабливість нашого міста з тої точки зору, з якої ми ще, скажімо так, не дуже добре відомі, тому що ми все-таки зараз є більше містом-транзитом, містом-воротами Карпат, де туристи проводять буквально пів дня.

Тому завдяки цьому проєкту ми хочемо стати принаймні своєрідним невеличким хабом для культурного історико-пізнавального туризму, принаймні тут, на Прикарпатті однозначно», – зазначив Павло Горішевський.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.