До відома прикарпатців: з 1 листопада в Україні змінять правила дорожнього руху

Новини, Суспільство

Зміни стосуються всіх аспектів правил дорожнього руху.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Главком.

В Україні з першого листопада запроваджують нові правила дорожнього руху. Зміняться розмітка та дорожні знаки, правила зупинки та стоянки, з’являться діагональні пішохідні переходи та загальні дороги для автомобілів і велосипедистів.

Та одна з найбільш принципових змін – це обмеження швидкості за межами населених пунктів, які регулюються шириною розмітки.

“Ви не зможете рухатися зі швидкістю 110 км/год, якщо елемент дороги, що відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділено розміткою 1.2 (раніше було 1.1 або 1.2). Розмітки відрізняються своєю шириною – до 15 см і 20 см відповідно. Так що лінійку доведеться возити з собою”, – йдеться у повідомленні.

За словами Володимира Караваєва, заступника голови координаційної ради Загальнонаціонального форуму безпеки дорожнього руху, зрозуміло бажання Мінінфраструктури та Кабміну наблизити ПДР до європейських стандартів і мінімізувати аварійність, яка не дуже-то падає.

“Але засмучує, що черговий раз зміни внесені без публічного обговорення, яке допомогло б уже на ранній стадії виявити правові колізії та уточнити спірні моменти”, – зауважує Караваєв.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.