Ветеран на двох протезах, якому присвятив пісню Океан Ельзи, зробив спробу підкорити Говерлу (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство, Туризм

Легендарний воїн російсько-української війни на Донбасі Вадим Довгорук з командою підтримки зробив спробу вийти на найвищу гору України – Говерлу.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Хто він, Вадим Довгорук?

Вадим Довгорук, воїн 3-го окремого полку СпП імені князя Святослава Хороброго, учасник боїв за ДАП, взимку 2015 року під час Дебальцевської операції разом з побратимами на БТРі їхав на чолі колони з пораненими українськими захисниками, коли їх зненацька заскочили війська окупантів. У тому бою Вадим втратив ліву руку.

Тяжко поранений він провів 4 дні просто неба, отримавши обмороження 4 ступеня. Він вижив, але потрапив у полон, звідки завдяки місцевій медсестрі про його долю довідалися рідні. Довгорука вдалося витягти з лап окупантів, але, на жаль, воїну довелося ампутували обморожені ноги.

Попри пережите Вадим залишився у лавах ССО України, продовжив службу у 3 полку, одружився і став татусем.

Ба більше, він став співзасновником та учасником Всеукраїнського турніру з кросфіту серед ветеранів «Сила нації». А не так давно герой вирішив здійснити власну мрію – піднятися на Говерлу, найвищу точку України.

На Говерлу

Разом із командою побратимів Вадим піднявся до перемички на висоті 1520 метрів і звідти вирушив пішки до вершини. Коли до верхів’я лишалося 100 метрів по вертикалі, Вадим із командою вирішили завершити сходження, аби встигнути повернутися назад до заходу сонця.

«Вадим дуже втомився. Ще б пак – пройти понад 10 кілометрів і набрати висоти 400 метрів! Так він ще ніколи не ходив! Тримався молодцем і був дуже розчарований, що доводиться повертатися, коли до вершини палицею докинути. Але вчинив мужньо, як справжній альпініст – мудро прийняв і втримав удар», – розповідає наставник і провідник Вадима Довгорука у сходженні на гору Володимир Кінцицький.

Ветеран на двох протезах, якому присвятив пісню Океан Ельзи, зробив спробу підкорити Говерлу 1

“Цьогорічна «невдача» Вадима та його побратимів не спинила, а лише мотивувала. Вже наступного року воїн планує підкорити Говерлу. Ми віримо, що йому це обов’язково вдасться. Вадим Довгорук – це приклад того, як тяжкі травми, поранення та випробування фронтом не здатні зупинити жагу до життя. Своєю історією та справами він довів, що немає неможливого. Ми пишаємося, що саме такі воїни, як Вадим, є у нашому війську, і саме тому ми обов’язково переможемо!” – пишається фонд “Повернись живим”, який підтримав сходження.

Присвята від “Океану Ельзи”

Саме Вадим Довгорук надихнув Святослава Вакарчука до написання пісні “Мить”. “Коли я з ним познайомився, він мене так надихнув, що ця пісня розкрилася повністю”, – зазначив співак.

“Я прийшов в госпіталь, я не знав, як з ним говорити… Мені розказали про нього, і я переживав. Я побачив людину з посмішкою, з бажанням жити, яка мене зарядила енергією… І я подумав, що мої проблеми – це ніщо…” – додав Вакарчук.

Про це лідер гурту “Океан Ельзи” розповів Соні Кошкіній під час інтерв’ю у її авторіській програмі KishkiNa

Фото – командування ССО.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, разом ми зупинимо знахабнілих вандалів, збережемо історичне обличчя Франківська та області, збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.