В одному із пунктів вакцинації Івано-Франківська шалений ажіотаж (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

В Івано-Франківській обласній державній адміністрації пояснили, чому упродовж останнього тижня у пунктах вакцинації утворюються черги.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “РАІ”.

В одному із пунктів вакцинації Івано-Франківська шалений ажіотаж. Тут у черзі майже дві сотні охочих зробити щеплення. Натомість працює лише одна бригада медиківУтім, у департаменті охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА переконують, масових скупчень можна уникнути.

Крім того, упродовж дня у цей пункт щеплення додали ще дві бригади медиків і провакцинували кожного, хто прийшов імунізуватись.

Попри те, що кількість охочих щепитись зросла – Прикарпаття на порозі червоної зони, наголошує заступниця головного санітарного лікаря області Тетяна Джус.

Окрім того,​​ з 21 жовтня в Україні оновились правила міжрегіональних перевезень. Тепер для поїздок між областями і водії, і пасажири повинні мати сертифікат, негативний ПЛР-тест або тест на антиген. Люди кажуть, це створює незручності. Утім розуміють, таким чином можна перервати ланцюг захворюваності.

У потягах провідник при посадці перевіряє у пасажирів паспорт, квиток і COVID-сертифікат або тест. У разі відсутності на проїзд можуть не впустити. Також дотримання карантину на транспорті контролює поліція. Правоохоронці мають право проводити вибіркові перевірки наявності у пасажирів і водіїв COVID-документів. До слова, на дітей ця вимога не поширюється.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.