В Івано-Франківській громаді з понеділка стартує громадське обговорення кандидатур старост сіл (фото)

Новини, Політика, Суспільство

Мешканці сіл Івано-Франківської міської територіальної громади вже з наступного понеділка почнуть визначатись, кого вони хотіли б бачити на посадах старост.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Управління інтеграції громад міської ради.

Про це йшлося 18 жовтня на засіданні оргкомітету з проведення Громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах Івано-Франківської МТГ.

Засідання відбулося за участю заступника міського голови Віталія Федоріва, секретаря міської ради Віктора Синишина, начальника управління інтеграції громад Андрія Деркача, керуючого справами міського виконавчого комітету Ігоря Шевчука, виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрія Стефанчука, депутатів міської ради.

Члени оргкомітету вирішили розпочати перший етап громадських обговорень запропонованих міським головою кандидатур старост вже з 25 жовтня.

На цьому етапі відбуватиметься громадське опитування щодо підтримки запропонованої кандидатури жителями старостинських округів шляхом заповнення підписних листів.

«Щоб підтримати кандидатів, зареєстровані мешканці сіл нашої громади повинні будуть вписати свої дані у підписні листи – прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, серію та номер паспорта, засвідчивши дані своїм підписом», – повідомили в управлінні інтеграції громад.

При цьому тривалість проведення громадських опитувань в кожному старостинському окрузі буде різною: від одного тижня до трьох в залежності від кількості виборців, що проживають на конкретній території.

Так, у Березівському, Каміннецькому, Колодіївському, Узинсько-Добровлянському старостинських округах опитування проводитиметься з 25 по 31 жовтня; в Братковецькому, Драгомирчанському, Підлузькому, Підпечерівському, Радчанському, Тисменичанському, Чукалівському та Хриплинському старостинських округах – з 25 жовтня по 3 листопада; – в Микитинецькому та Угорницькому старостинських округах – з 25 жовтня до 08 листопада; у Вовчинецькому та Крихівецькому старостинських округах – з 25 жовтня до 14 листопада.

В будні дні опитування проводитиметься в територіальних підрозділах ЦНАПу, а у вихідні та неробочі – в місцях компактного проживання чи проведення громадських заходів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.