Меморандум не виконується. Бюджетні організації Івано-Франківська і надалі закуповують газ за ціною 36 гривень за кубічний метр

Економіка, Новини, Суспільство

Бюджетні установи Івано-Франківської міської територіальної громади, які закуповують газ напряму, і надалі отримують «блакитне» паливо за загальною ціною – 36 гривень за метр кубічний, а не за пільговою – 16,88 гривні.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на відеовключення у фейсбуці Івано-Франківського міського голову Руслана Марцінківа

«Ще одне проблемне питання, яке сьогодні вирішуємо, – це все-таки підписання між тими бюджетними організаціями, які напряму закуповують газ. У нас сьогодні і надалі бюджетні організації – там, де є газ, закуповують за ціною 36 тисяч гривень за тисячу кубометрів, а не по пільговій ціні – 16.88 (гривень за метр кубічний – ред.)», – зазначив міський голова.

Нагадаємо, відповідно до Меморандуму, який уклали між Урядом, НАК «Нафтогаз України» та місцевими територіальними громадами, пільгова ціна для бюджетних організацій визначена на рівні 13,60 гривень без врахування ПДВ та вартості доставлення газу.

Як стверджує Руслан Марцінків, сьогодні міська влада намагається розв’язувати вказану проблему. Бюджетні установи міста подали до НАК «Нафтогаз України» усі необхідні документи.

В разі ж, якщо газ для таких установ і надалі постачатиметься за загальною ціною, міській владі доведеться урізати інші статті видатків і перерозподіляти кошти на закупівлю для них «блакитного» палива.

«Ми подали усі документи в НАК «Нафтогаз» очікуємо цю ціну пільгову, бо розуміємо, що нічого просто так не береться. Відповідно ці кошти треба буде забрати в когось і перерозподілити на закупівлю газу», – відзначив міський голова.

Зауважимо, вчора, під час засідання Уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що школи, лікарні, дитячі садочки вже отримують газ за обумовленою в Меморандумі пільговою ціною.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.