Зеленський назвав “хайпом” звинувачення телеведучої “UA: Першого” у тиску з боку ОП

Новини, Політика, Суспільство

Президент Володимир Зеленський назвав “хайпом” звинувачення телеведучої телеканалу “UA: Перший” Мирослави Барчук в контролі з боку Офісу президента присутності на ефірах народних депутатів від фракції “Слуга народу”.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “Интерфакс-Україна“.

“Я не зовсім розумію, до чого тут я і Офіс президента, але я розумію, що це хайп. Ми нічого не погоджуємо, ніяких списків. Тим більше телеканалу суспільного мовлення. Що стосується депутатів, то вони можуть ходити або не ходити на ті чи інші ефіри. Мені здається, що вони вільні люди.

Але, якщо потрібно, щоб я звернувся до голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії, і щоб він тиснув на депутатів, що вони обов’язково повинні ходити до цієї пані, то я можу звернутися. Якщо він скаже, що так можна у них, що такі правила, що вони обов’язково, як солдати, повинні туди приходити – ок” – сказав Володимир Зеленський.

Президент вважає, що ситуація, при якій державне телебачення заявляє про тиск з боку держави, виглядає дивною.

У “Слузі народу” повідомили, що за останні 6 місяців спікери партії брали участь у ток-шоу в ефірі Суспільного тотожну кількість разів, що і на інших телеканалах.

“Єдине, на чому можуть наполягати наші представники, щоб долучитися до ефірів і ток-шоу, – це на тому, щоб у студії була хоча б мінімальна збалансованість та фаховість обговорення…

Ми вважаємо, що більшість ефірів “Суспільного” відповідають стандартам суспільного мовника. Але, на жаль, часом особисті погляди й симпатії колективу мають серйозний вплив на деякі програми” – сказала речниця “Слуги народу” Юлія Палійчук:

Також вона додала, що некоректно говорити про бюджет без жодного незалежного експерта з бюджетних питань. Чи обговорювати плани парламенту, коли відсутні представники декількох фракцій або груп.

Щодо координації роботи “СН”, то Палійчук повідомила, що ні для кого не таємниця, що всі процеси синхронізуються у трикутнику “монобільшість-уряд-Офіс президента”.

Ведуча ток-шоу “Зворотний відлік” на телеканалі “UA: Перший” Мирослава Барчук заявила про те, що Офіс президента “давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції “Слуга народу”.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відкинув звинувачення ведучої програми “Зворотний відлік” Мирослави Барчук у тиску Офісу президента на “UA:Перший”, але не заперечив прагнення команди президента до “узгодженої інформаційної позиції”.

В редакції “Суспільного” мовника вважають неприпустимим, коли представники будь-якої політичної сили намагаються прямо чи опосередковано впливати на формування складу учасників токшоу.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.