“Нафтогаз” подав заявку на участь у сертифікації оператора “Північного потоку-2”

Без рубрики, Економіка, Новини, Суспільство

НАК “Нафтогаз України” подав заявку на участь в процесі сертифікації оператора “Північного потоку-2”.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на голову правління компанії Юрій Вітренко на пресконференції в Києві в понеділок.

“Нафтогаз України”, як національна компанія, яка очолює боротьбу за енергетичну безпеку України, відстоює національні інтереси, подала заявку на участь в процесі сертифікації оператора “Північного потоку-2″ перед німецьким регулятором”, – сказав він.

Позиція України полягає в тому, що “Північний потік-2” не може бути сертифікований, оскільки не забезпечено його повну відповідність європейському законодавству, додав Вітренко.

Нагадаємо, компанія Nord Stream 2 AG повідомила, що перша нитка російського газопроводу “Північний потік-2” заповнена технічним газом і готова до транспортування палива.

Для початку поставок газу з РФ проєкту необхідна сертифікація в якості незалежного оператора транспортної системи.

Заявку на цю сертифікацію від компанії Nord Stream 2 Федеральне мережеве агентство Німеччини отримало 13 вересня. Очікується, що вона буде розглянута протягом 4 місяців.

Потім проєкт рішення передадуть на вивчення Єврокомісії. Її висновок повинен бути готовий після ще двох або чотирьох місяців.

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що НАК “Нафтогаз України” звернулася до Європейської комісії з проханням приєднатися в якості третьої сторони до дебатів щодо сертифікації “Північного потоку-2”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.