Через газ ціни можуть знову піти вгору: франківський “Хлібокомбінат” пояснив причину здорожчання продукції

Економіка, Новини, Суспільство

В «Івано-Франківському хлібокомбінаті» пояснили, чому в місті та регіоні зросла ціна на хліб та дали фінансові прогнози на найближче майбутнє.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Галину Іщак – директорка ТДВ «Івано-Франківський хлібокомбінат».

За її словами, найголовніші причини – зростання цін на сировину та на енергоносії. Саме ці фактори займають значну частину у виробництві хлібобулочних виробів.

“До прикладу, ціна на олію зросла на більш ніж 50% у порівнянні з минулим роком. Ціна на борошно теж зросла, за останніх два місяці борошно першого сорту подорожчало на 22%, вищого ґатунку на 25%.

Ще одним болючим питанням для нас, як для виробника хлібобулочних виробів, залишається ціна на газ, адже всі печі для виробництва хліба у нас на підприємстві – газові. Якщо ціна на природний газ в жовтні минулого року складала 5,60 грн за куб, то в жовтні цього року – 27,30 грн. Опираючись на прогнози експертів щодо подальшого росту ціни на газ, ми розуміємо, що ситуація може бути невтішною, адже ціна за куб може скласти 40, а то й всі 50 гривень вже в найближчому майбутньому”, – зазначила Іщак.

Тому в підприємстві не відкидають, що хліб може й далі дорожчати.

“Якщо ціни на енергоносії та сировину продовжуватимуть рости, ми будемо змушені знову підняти ціну на хлібобулочні вироби», – попередила директорка.

До слова, у фірмових крамницях хлібокомбінату хліб “Луцький”, “Формовий” та Батон коштують 18,00 грн. Хліб “Дарницький” – 18,50 грн.

Івано-Франківський хлібокомбінат – стратегічне підприємство, яке забезпечує хлібом Івано-Франківську область, виробляючи в добу 42 тони продукції.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.