З бюджету Івано-Франківську витрачено 28,5 мільйонів на компенсую проїзду у транспорті

Новини, Суспільство

Майже 28,5 мільйонів гривень витрачено цьогоріч з бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади на відшкодування проїзду пільгових категоріях у автобусах та тролейбусах на міських маршрутах громадського транспорту.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Звітуючись днями перед міським виконавчим комітетом, про це повідомив заступник міського голови обласного центру Олександр Левицький.

Вказані кошти були виділені в рамках реалізації міської програми «Фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд електро- та автотранспортом на міських маршрутах загального користування в Івано-Франківській мійській територіальній громаді».

Посадовець нагадав, що за останні роки місто придбало понад 100 автобусів та тролейбусів, який суттєво підвищив рівень доступності громадського транспорту для різних верств населення, насамперед для пільгових категорій. Адже комунальні автобуси та тролейбуси перевозять пільговиків без обмежень за кількістю.

«Пільговий проїзд – ну так: 28 мільйонів з половиною (виплатили – ред.) Це також треба робити, бо коли ми говоримо про доступність, то треба розуміти, що одним з дуже-дуже важливих досягнень є придбання понад 100 одиниць транспорту, які були придбані, звісно, не лише цього року, але доступність нового транспорту для наших людей дуже сильно поліпшило їхнє життя. Відшкодували (пільговий проїзд – ред.) «Електроавтотрансу», відшкодували автомобільним перевізникам», – зазначив заступник міського голови.

За оприлюдненими Олександром Левицьким даними, з міського бюджету від початку року витрачено 12 773 384 гривні на компенсаційні виплати за проїзд пільговиків в електротранспорті та 15 717 656 гривень – за проїзд в автомобільному транспорті.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.