Біженець з Росії, двоє синів якого воюють на фронті, не може отримати громадянства України (документ)

Новини, Суспільство

Скільки ще потрібно часу, щоб доброволець, біженець з Росії, батько 12-ти дітей, Олег Бутусін отримав довгоочікуване громадянство України?

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  “Вікна”.

За словами голови Спілки Олександра Соколовського, двоє з 12-ти дітей Олега Бутусіна воюють на сході України в складі ЗСУ проти московського загарбника, інформують
“Нещодавно в Україні на державному рівні вчергове відзначили День Захисників України! У мене запитання до керівництва Держави скільки ще потрібно часу, щоб доброволець, біженець з росії, батько 12-ти дітей (двоє з яких воюють на сході України у складі ЗСУ проти московського загарбника) Олег Бутусін отримав довгоочікуване громадянство України???”

Про це йдеться і в Зверненні Калуської громадської спілки учасників АТО/ООС на адресу голови постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку Тараса Виноградника. Цього разу Спілка спробує дане питання підняти на черговій сесії Івано-Франківської обласної ради.

Усі документи Олега Бутусіна для отримання громадянства України вже близько семи років лежать в адміністрації президента України і в Державній міграційній службі України.

2 серпня 2019 року, під час візиту на Калущину президента України, російський біженець, батько 12-ти дітей, доброволець «Правого сектору» Олег Бутусін та його дружина Тетяна змогли передати своє звернення щодо надання Олегові громадянства України Володимиру Зеленському.

Олег Бутусін — очільник калуського “Правого сектора”, доброволець АТО, якого намагалися депортувати з Прикарпаття в Росію.

Росіянин добровольцем у складі “Правого сектора” з лютого 2015 року воював в АТО і тривалий час не міг отримати статусу біженця. Чоловік просив про це президента Петра Порошенка, коли той з офіційним візитом перебував в Івано-Франківську. Згодом Олег Бутусін такий статус отримав.

Батько Тетяни Бутусіної — українець, тому без проблем отримала українське громадянство. Натомість, Олег досі має проблеми.

Нагадаємо, що наприкінці червня 2019 року президент Володимир Зеленський своїм указом надав громадянство України 14-ти добровольцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Родина Бутусіних втекла з Владивостока і нині проживає в Грабівці на Калущині. На Прикарпатті в родини побачила світ 12-та дитина.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.