Рятувальники Івано-Франківщини просять туристів утриматися від походів у Карпати

Новини, Суспільство, Туризм

Рятувальники Івано-Франківщини закликають туристів утриматися від мандрівок Карпатами.

Про це повідомляють на сторінці Держслужби з надзвичайних ситуацій у Facebook, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“У зв’язку з погіршенням погодних умов прикарпатські рятувальники просять туристів протягом вихідних днів утриматися від походів у Карпати”, — йдеться у дописі.

13 жовтня о 08:30 на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря сягнула -6°C, вітер північний, 5 м/с, повідомили у Чорногірському гірському пошуково-рятувальному посту.

12 жовтня на горі Піп Іван Чорногірський у Карпатах випав сніг. Температура повітря становила -1°C.

Синоптикиня Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології Алла Денега у коментарі Суспільному повідомила, що у п’ятницю-неділю у Карпатах не буде опадів.

“14 жовтня у високогір’ї не буде жодних опадів, вітер — північно-західний, 7-12 м/сек. Температура повітря становитиме 0-5°C. 15 жовтня також не має бути опадів, вітер східний, 7-12 м/сек. Вдень у Карпатах позначка термометра показуватиме 0-5°C, вночі температура опуститься нижче нуля. Денна температура 16 жовтня триматиметься у проміжку 1-6°C. Також — без опадів, вітер північно-західний”, — повідомила Алла Денега.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.