На Прикарпатті відбулися десяті ювілейні спортивно-рекреаційні ігри для людей з інвалідністю (фото)

Новини, Суспільство

На Франківщині організували десяті ювілейні спортивно-рекреаційні ігри для людей з інвалідністю.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайт Івано-Франківської ОДА.

Відомо, що такі ігри організували з ініціативи Миколи Макара, представника Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в обласній державній адміністрації та Івано-Франківської благодійної організації «Мальтійська служба допомоги» спільно з громадською організацією «СЛІД».

Метою заходу є популяризація активного способу життя серед фізично-неповносправних через залучення їх до занять спортом, а також підняття питання доступності як невід’ємної складової безбар’єрного середовища.

«Спорт для осіб із порушенням слуху, зору, опорно-рухового апарату, розумового розвитку – це система занять фізичною культурою, ігровою діяльністю та спортом людей з інвалідністю, яка є елементом соціальної адаптації та рекреації. Також пріоритетними напрямками держави є соціальна, освітня, економічна, громадська, цифрова та фізична безбар’єрності.

Сьогодні важливо забезпечити доступність для всіх потребуючих громадян і невідкладність створення умов для захисту права людей з інвалідністю у суспільстві», – наголосив Микола Макар.

У програмі – показові виступи та спорт на кріслах колісних, настільний теніс, хокей на візках, бочія, крикет, дарст, слалом, техніка їзди та долання перешкод на кріслі колісному.


Довідково:

Рухливі спортивно-рекреаційні ігри особливо важливі і привабливі для людей з інвалідністю тим, що спеціально спрямованими вправами надають на їх організм трофічний вплив, що сприяє відновленню іннерваціонних механізмів, поліпшенню психомоторних показників розвитку, поліпшенню роботи серцево-судинної, дихальної систем, вестибулярного апарату та корекції порушеної постави.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.