Карантинні обмеження у транспорті. Що про це думають жителі Івано-Франківщини (відео+фото)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення в Україні дозволятимуть, якщо водії та пасажири матимуть документ про вакцинацію, довідку про одужання від COVID-19 або негативний ПЛР чи експрес-тест на визначення антигену до COVID-19.

Про це на брифінгу повідомив відповідальний за вакцинацію в області Микола Стовбан, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

За його словами, нові обмеження стосуватимуться “жовтої”, “помаранчевої” та “червоної” карантинних зон.

Водій автобуса сполученням “Чернівці-Львів” Степан Петрів каже, що отримав дві дози вакцини від COVID-19. За словами чоловіка, обмеження щодо перевезення пасажирів підтримує.

“Я ще два місяці тому, коли все почалося, вакцинувався. Я так думаю, що треба було всім щепитися до того часу, а не тягнути й думати, що може пройде, а може не пройде. То такий час, що зараз кожен страхує себе”, — каже Степан Петрів.

Карантинні обмеження у транспорті. Що про це думають жителі Івано-Франківщини

Автостанція № 2 в Івано-Франківськ

Водій Михайло Шимчишин їде за маршрутом “Івано-Франківськ-Гусятин”. Чоловік також є перевізником. У нього працює п’ять водіїв. За словами Михайла, усі водії вакцинувалися. Сам перевізник ще не щепився, але планує зробити це в кінці тижня.

“Нелегальних перевізників є багато. Вони возитимуть ще більше. Просто легальні перевізники залишаться знову без роботи. Така моя думка. Ми вакцинуємося для того, щоб можна було їздити”, — розповів Михайло Шимчишин.

Пасажирка Владислава Бутирська розповіла, що їде у Тернопіль. Дівчина каже, що не вакцинувалася. До нових карантинних обмежень щодо міжрегіональних пасажирських перевезень ставиться негативно.

Буду їздити автівкою сама, не буду громадським транспортом користуватися. Може, якщо доведеться, якщо уже так, то будемо вакцинуватися”, — сказала Владислава Бутирська.

“Я позитивно ставлюся до вакцинації. Я щепилася, але я — за те, щоб кожна людина мала своє право. Я думаю, що краще провести якусь просвітницьку роботу, якось по-іншому заохочувати людей, а не такими способами”, — розповіла ще одна пасажирка Анна Вінчук.

Карантинні обмеження у транспорті. Що про це думають жителі Івано-Франківщини

 

11 жовтня Кабмін затвердив нові правила пасажирських перевезень під час карантину. Вони стосуються регулярних та нерегулярних міжрегіональних рейсів автобусів, літаків та потягів, які курсують у “жовтій”, “помаранчевій” або “червоній” карантинній зоні. З 21 жовтня водії, екіпаж авіатранспорту та пасажири, аби доїхати з однієї області в іншу, повинні мати один із таких документів:

  • сертифікат, що підтверджує повний курс вакцинації від COVID-19 або однієї дози вакцини для “жовтої” карантинної зони;
  • негативний результат ПЛР тесту;
  • негативний результат тестування на визначення антигену коронавірусу, який діє 72 години;
  • довідку про одужання від COVID-19.

Відповідальність за наявність цих документів нестимуть перевізники.

“Зараз нам роз’яснення ніхто ніякого не давав. Відповідно до того, що я прочитав в Інтернеті, відповідно до тієї постанови, то автостанція не повинна контролювати це. Звичайно, ми будемо питати пасажирів, чи вони вакцинувалися. Щоб потім не виникало непорозуміння між пасажирами і водіями, які мають на руках квиток і не можуть поїхати”, — сказав інженер-куратор автостанції № 2 у Франківську Віталій Бондаренко.

Карантинні обмеження у транспорті. Що про це думають жителі Івано-Франківщини

Каса на Івано-Франківському вокзалі

Начальник пасажирського сектору Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень Леонід Чумакевич сказав, що у касах вокзалу наголошуватимуть на тому, що пасажири повинні мати із собою відповідні документи.

“Але перевіряти у касах не будуть, оскільки це буде дуже велике скупчення народу, черги. А при посадці у поїзд безпосередньо провідник або стюард перевірятиме і матиме право не допускати таких пасажирів до проїзду. Повернення відбуватиметься згідно з правилами перевезення пасажирів”, — розповів Леонід Чумакевич.

Карантинні обмеження у транспорті. Що про це думають жителі Івано-Франківщини

Івано-Франківський вокзал

Відповідно до повідомлення на сайті Міністерства охорони здоров’я, нові правила щодо міжрегіональних перевезень не стосуватимуться неповнолітніх. Заступниця директора обласного центру контролю та профілактики хвороб Тетяна Джус на брифінгу повідомила, що дотримання цих карантинних обмежень перевірятимуть працівники Нацполіції та Укртрансбезпеки. Виконувачка обов’язків речниці Нацполіції в області Тетяна Іванюк сказала, що зможе надати коментар щодо перевірок та штрафів для перевізників 18 жовтня.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.