В “Укрзалізниці” хочуть прокласти колію до Буковелю – деталі

Відео-новини, Новини, Суспільство

В УЗ заявили, що вже знайшли кілька інвесторів для будівництва гілки в Буковель, оскільки грошей доведеться витратити чимало.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Сьогодні.

В “Укрзалізниці” обговорюють можливість будівництва нової залізничної гілки до курорту Буковель в Івано-Франківській області. Проект обійдеться мінімум в один мільярд гривень, а будівництво займе не менше року.

Про це Центру транспортних стратегій повідомив директор філії “Пасажирська компанія” УЗ Олександр Перцовський.

Що кажуть про залізницю

По словам Перцовського, один із варіантів втілення – залізниця до Буковелю від станції Татарів. Рельєф у цій місцевості непростий, дорогу доведеться будувати вздовж річки, будуть необхідні тунелі.

“Поки що це на рівні попереднього технічного обґрунтування”, – сказав Перцовський.

В УЗ заявили, що вже знайшли кількох зацікавлених приватних інвесторів.

Щоб говорити про бюджет, повинні бути проведені геологічні, геодезичні дослідження, з урахуванням всіх природоохоронних норм. Все це може в рази змінити суму”, – сказав представник УЗ.

Коли рішення затвердять, на всі роботи потрібно не менше року.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.