Франківка нарікає на ставлення персоналу до породіль у обласному перинатальному центрі

Здоров'я, Новини, Суспільство

Мешканка Івано-Франківська Вероніка Романів у мережі поскаржилася на ставлення медиків та персоналу до породіль в обласному перинатальному центрі.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням Бліц-Інфо.

Замість того, аби перепросити, медики почали вимагати видалити допис.

Про це Вероніка Романів розповіла кореспонденці Бліц-Інфо.  Жінка тиждень тому народила другу дитині і вже виписалася додому. Враженнями від ставлення до породіль поділилася на своїй сторінці у мережі. Каже, персонал байдужий, а подекуди жорстокий у ставленні до молодих матусь. Допроситися допомоги фактично неможливо.

“Я нічого не кажу про лікарів, які врятували мою дитину, бо справді їм за це вдячна. Але ставлення персоналу бажає кращого. У нас одна жінка з тиском вночі впала у коридорі, коли йшли в туалет, то не могли докричатися медсестри. А всі після родів, кесарового, допомогти ніхто не може. Мені треба було дитині суміші 20 грамів, аби попоїла, бо молоко ще не прибуло, то сказали, що нема. Ледве допросилася в третій ночі, коли наплакалася і я, і дитина. Те, що треба мати все своє то я ніби знала. Але що не сказали – то не купила. А вони мені кажуть, що чайник треба було свій мати. Перев’язки теж треба ще допроситися, той тиск поміряти не годні, коли треба, лише за розкладом – рано і ввечері”, – нарікає породілля.

Втім, коли жінка розповіла про свої “пологові” пригоди у мережі, до неї почали дзвонити та писати лікарі з вимогою негайно видалити пост. Подзвонив і медичний директор Ігор Вакалюк та почав вимагати того ж – терміново видалити допис.

“Вакалюк переконував, що винні вже покарані і я маю видалити свій допис. Я відповіла, що провести виховну бесіду  – не означає покарати. Потрібно звільняти персонал, які не вміє працювати з людьми. На що мені відповіли у доволі хамській формі, що я соплячка, аби таке вимагати. Не дає спокою і завідуюча відділення, бо бачте, я їй роблю біду. Як на мене, такий тиск важко назвати вибаченнями”, – резюмує жінка.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.