Укрзалізниця планує побудувати залізничну гілку до Буковелю

Новини, Суспільство, Туризм

В Укрзалізниці вивчають можливість будівництва нової залізничної гілки, яка буде вести до гірськолижного курорту Буковель.

Про це заявив директор філії «Пасажирська компанія» Олександр Перцовський. Одним з розглянутих варіантів є продовження залізниці від залізничної станції Татарів безпосередньо до курорту. Проте, за словами посадовця, поки що це на рівні попереднього технічного обґрунтування. Зараз вивчається, які траси можна прокласти. Але вже зараз є зацікавлені приватні інвестори.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на UTR.

За попередніми підрахунками інвестиції будуть починатися від 1 млрд грн. Що стосується термінів будівництва, то на нього піде не менше одного року з моменту прийняття рішення. На тривалість проєкту в тому числі вплине те, чи буде дана ділянка електрифікованою.

Поки ж УЗ планує зосередитися на сусідній інфраструктурі. Зокрема, протягом найближчого року Перцовський анонсував рішення щодо комплексу робіт на станції Татарів: поліпшення вокзального комплексу, будівництво стоянки для автобусів, якими туристи добиратимуться безпосередньо до курорту, подовження і розширення платформи.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.