На Івано-Франківщині планують заліснити 300 га території

Економіка, Новини, Політика, Суспільство, Туризм

На Івано-Франківщині в межах акції “Створюємо ліси разом” лісівники планують посадити дерев на 300 га.

Про це повідомив заступник начальника управління лісового та мисливського господарства Ігор Гуменюк, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

За його словами, акція стартувала 1 жовтня і триватиме до 30 листопада.

“Передбачаємо, що в межах цієї акції цього року ми висадимо в області понад 1,2 млн дерев основних лісотвірних порід. Зокрема відтворюватимемо ліс на площі приблизно 300 га. Також будемо проводити заходи для сприяння природного поновлення на площі понад 1 235 га”, – розповідає Ігор Гуменюк.

Заступник начальника управління лісового та мисливського господарства каже, що в управлінні підібрали та виділили 7 га “нових” лісів – це землі, де раніше не росли дерева.

Ігор Гуменюк розповідає, заліснювати території будуть ялицями білими, ялинами звичайними, буком лісовим та дубом звичайним.

“Основний принцип, якого ми дотримуємося при проведенні таких робіт, це — відтворення корінних деревостанів, тобто тих порід, які більш характерні для цих територій”, – каже Ігор Гуменюк.

Акцію лісівники проводять в межах держпрограми “Зелена країна”. Проте, за словами заступника начальника управління лісового та мисливського господарства, фінансування виділяють на місцях.

“На жаль, ми не можемо говорити про те, що на цю програму спрямували якісь додаткові видатки з державного бюджету. Ми будемо використовувати наші гроші, які ми маємо завдяки веденню господарської діяльності. На цю осінню посадку лісу витратимо орієнтовано 5-6 млн грн. Це — зарплата працівників, яких ми залучаємо до висаджування дерев, вартість садивного матеріалу, перевезення, проведення підготовки ґрунту та інші роботи”, – каже Ігор Гуменюк.

За його словами, ділянки, які обрали для заліснення, охоплюють практично всю область.

“Основні заходи будуть проходити 6 жовтня за участі видатних спортсменів Франківщини. Плануємо висадити приблизно одну тисячу дерев в Надвірнянському лісовому господарстві на площі 0,5 га. Далі садитимемо по всій області. Це буде відбуватися 8 жовтня. Лісівники підібрали 32 ділянки площею 26,6 га, на яких ми плануємо висадити 90 тис. дерев основних лісотвірних порід”, – розповів Ігор Гуменюк.

8 жовтня заліснення проводитимуть у Вигодському лісовому господарстві. До акції можуть долучитися всі охочі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.