“Молодіжна столиця України-2023”: на національний конкурс подали заявку від Івано-Франківська (фото)

Новини, Суспільство

Сьогодні, 6 жовтня, в Івано-Франківській міській раді організатори та регіональні координатори в Івано-Франківській області Мар’яна Циганин і Уляна Журавицька та Департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради провели пресконференцію щодо оголошення про старт подачі заявок на національний конкурс “Молодіжна столиця України-2023”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Спочатку, Уляна Журавицька презентувала і розповіла про заявку від міста Івано-Франківськ.

“Цей конкур проводиться з 2018-го року, де визначається найкраще місто для проживання і розвитку молоді. Основні цілі конкурсу – це налагодження співпраці між молоддю та місцевою владою та сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді у містах України”, – розповіла вона.

Також, Уляна Журавицька зазначила, що головними завданнями конкурсу є залучення молоді до процесів ухвалення управлінських рішень на місцевому рівні, запровадження європейського досвіду, з метою покращення роботи з молоддю по регіонах України та мінімізація негативних тенденцій міграції з країни.

“Основні етапи конкурсу: 25 вересня оголошення про старт конкурсу, з 29 вересня до 25 листопада – подача заявок на перший тур. До шостого грудня комісія відбере десять міст, які пройдуть у другий тур. З 10 грудня і до 27 січня підготовка до наступного туру, а з 28 лютого фінал презентацій проєктів міст та вибір переможця”, – додала Уляна Журавицька.

Щодо критерію оцінювання конкурсу, то вони наступні – це політичний, економічний, соціокультурний вимір.

Також, за допомогою відеозв’язку представниця Києва, головна спеціалістка відділу регіональної та молодіжної політики, Лілія Шкира розповіла про основні нововведення щодо критеріїв оцінювання.

“В першу чергу, основною зміною є двоетапний відбір. Перший тур – подача заявок, а також другий тур, до якого потрібно теж готувати заявку, однак вона відрізняється. Потрібно описати програму заходів, дорожню карту, головну мету, завдання, які будуть виконані в разі перемоги”, – розповіла представниця з Києва.

На пресконференції міський голова міста Руслан Марцінків розповів, наскільки вони готові допомагати подати заявку та співпрацювати з молоддю, щоб Івано-Франківськ не тільки ввійшов у десятку фіналістів, а й виграв.

“Ми готові долучитися до напрацювань. Насправді багато зроблено для того, щоб подати заявку та перемогти. Бо багато робиться для молоді у місті Івано-Франківську, всупереч пандемії. Я думаю, що все буде гаразд, заявка буде подана і вона буде найкращою”, – поділився думками Руслан Марцінків.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.