Олега Кіпера, «шістку» зе-контрабандиста Павлюка хочуть зробити Генпрокурором

Без рубрики

“За даними джерел Цензор.НЕТ, Офіс Президента слідом за звільненням Разумкова збирається організувати збір голосів для заміни генерального прокурора Ірини Венедіктової. Найбільш вірогідним кандидатом для заміни є прокурор Києва Олег Кіпер”, – йдеться в повідомленні.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайт Sprotyv.org.

За словами журналіста, також очікується заміна голови Нацбанку Кирила Шевченка. На його місце Офіс обговорює кандидатуру Тимофія Милованова – радника голови ОП, глави Нацради з інвестицій, глави Наглядової ради “Укроборонпрому”, голови конкурсної комісії з обрання глави БЕБ.

Бутусов зазначив, що провести збір підписів за відставку спікера Дмитра Разумкова “Слуги народу” збираються на виїзному засіданні в Трускавці.

“Глава ОП Андрій Єрмак збиває і дискредитує Разумкова, який був першим номером партійного списку слуг народу на виборах, щоб напередодні виборів повний контроль над партією і фракцією захопив саме Офіс.

Під питанням також заміна кількох міністрів і глав облдержадміністрацій, які не є самостійними і не конфліктують з Єрмаком, але їхні посади потрібні для торгівлі в парламенті, щоб домовитися з групами, не згодними зі звільненням Разумкова і Венедіктової, і щоб одночасно завести нових, згодних на все депутатів”, – підкреслив головний редактор Цензор.НЕТ.

Журналіст зазначив, що “слуг народу” збирають у Трускавці, щоб “заспокоїти лояльних депутатів, що чистка не торкнеться їх самих; щоб підкупити всіх тих, хто вагається; щоб залякати всіх незгодних”.

“Для цього на місці будуть зібрані разом з Офісом силовики, міністри, з метою обіцяти посади, роздачу коштів з фондів Кабміну на потрібні підприємства, або рішення особистих матеріальних і нематеріальних проблем”, – підсумував він. 

Крутий вибір. Замість Венедиктової «шістка» Павлюка і колишній радник Єрмака.

Що це, як не повна узурпація влади? Кіпери, шкіпери, шифери, Шефіри … як таргани просто лізуть. Про Кіпера ми вже писали один раз. «Кажуть, що насправді Кіпера призначив Ілля Павлюк (“Курятник”) в шістках у якого Кіпер давно ходить. До речі, Кіпер людина Кізя, який закрив “справу Калетника” за наказом Павлюка. Так що, у “контрабандного офісу” – нова перемога. Ось що писали про Кіпера.

Персонажа було люстровано після Майдану в 2014 році але  у вересні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва повернув йому посаду старшого прокурора Головного управління. Кіпер працював позаштатним радником голави офісу президента Андрія Єрмака.

За часів президентства Віктора Януковича Кіпер займав посаду заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ. У зв’язку з цим попав під люстрацію і був звільненій з органів прокуратури. Ну, а Андрій Єрмак зробив його головним прокурором Києва.

Скандально відомий Окружний адмінсуд виніс рішення стосовно відміни люстрації Кіпера восени 2019 року. Як раз після приходи “зелених” до влади. Посприяв його покровитель Єрмак.

Вимоги Кіпера повністю задовольнили, визнавши звільнення в 2014 незаконним, відновивши його на посаді. Крім того, суд зобов’язав ГПУ заплатити прокурору “заробіток за час вимушеного прогулу”, більше 805 000 гривен, і сповістити Мін’юст, який веде реєстр люстрованих, що Кіпер до них вже не належить.

Мотивація суду була стандартною для таких випадків: мовляв, нова влада не довела, що Кіпер особисто причетний до злочинів режиму Януковича, а покарала його за принципом колективної відповідальності, що суперечить Конституції. Прокуратура і Мін’юст намагалися оскаржити рішення суду, проте домоглися лише зменшення суми виплати за “вимушений прогул” на 70,66 тисячі гривень.

Навесні 2020 року Кіпер повернувся в прокуратуру, спочатку – заступником прокурора Києва, а потім пішов на підвищення. Однак те, як він повернувся, його теж задовольнило не в повному обсязі. Він подав до суду за те, що отримав посаду пізно, через 7 місяців після рішення ОАСК. За “затримку” Кіпер зараз вимагає від прокуратури ще 92,6 тисячі гривень.

Тим часом, за час свого “вимушеного прогулу” прокурор встиг заробити на державі. Точніше – на державній квартирі. Кіперу її видали як службову в 2012 році, в Києві. Потім житло перевели в статус ордерної, і воно залишилося за прокурором після звільнення.

У 2014 році Івано-Франківська прокуратура отямилася і спробувала забрати у колишнього співробітника нерухомість. Однак справа довго висіла по судах, і коли дійшло до розгляду по суті, було вже пізно. Тому що Кіпер квартиру продав, тому виселити його звідти не представлялося можливим.

Прибуток від продажу квартири – не єдине помітне поповнення сімейного стану Кіпера в пост-люстраційні часи. У 2011 році івано-франківський прокурор заробляв трохи менше 13 000 гривен в місяць. Його дружина – 15 000 за весь рік. У подружжя не було ні нерухомості, ні грошових накопичень – нічого, крім цих доходів і ВАЗ 2005 року.

Від прокуратури журналісти отримали дві останні дореволюційні декларації Кіпера, коли той працював уже в Києві. Вони вже кілька повніше, ніж під час служби в регіоні, проте пустих місць в документах все одно більше, ніж усього іншого.

На момент звільнення Кіпера з ГПУ, його зарплата становила близько 23 тисяч гривень в місяць, а дружина заробляла приблизно стільки ж за рік. Крім службової квартири, у подружжя була ще одна в Одесі, одна в Росії (дружина прокурора – громадянка РФ), згодом Кіпери купили ще 3 квартири в Росії, земельну ділянку в Одесі. До ВАЗ додалися Mercedes-Benz і нова Toyota Camry, записані на дружину.

Наступна декларація Кіпера датована вже 2019 роком. Вона свідчить, що Кіпер, який пішов з держслужби не дуже багатою людиною з дружиною на утриманні, вирішив повернутися вже з іншим матеріальним становищем.

Як підрахували журналісти, в 2015-2019 роках подружжя придбало майна мінімум на 2,6 млн грн. Це кілька квартир бізнес-класу, нерухомість на курорті “Буковель” та автомобілі. Крім того, У Кіпера з’явилися кілька мільйонів накопичень і більш 14 млн в криптовалюті.

у Кіпера є і кримінальне минуле. У 2010 році він на своєму автомобілі збив на смерть дитину на трасі “Київ – Одеса”. Зв’язки і підкуп зробили свою справу – справу закрили, а батьки загиблого відмовилися від претензій до прокурора.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.