Правила перевезення тварин у громадському транспорті. Роз’яснення від «Електроавтотрансу».

Новини, Суспільство

Пасажири міського громадського транспорту мають право безоплатно перевозити дрібних домашніх тварин.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланнням на комунальне підприємство “Електроавтотранс”.

Як зазначається, йдеться собак малих порід, котів, птахів, кроликів, шиншил, хом’яків, щурів тощо, які не становлять небезпеки іншим.

Тварини мають бути у спеціальних ємностях, що унеможливлюють пошкодження чи забруднення транспорту, як-от: клітка, контейнер, ящик, кошик, цупка сумка.

Перевозити таких творин безоплатно дозволяється

  • на місцях, передбачених для розміщення ручної поклажі;
  • на руках у власника-пасажира;
  • під місцями для сидіння, біля ніг власника тварини.

Перевозити собак середніх та великих порід (вище 45 сантиметрів у холці) дозволяється у кількості не більше однієї тварини. При цьому собака має бути у наморднику та з коротким повідком. Водій же має право перевірити документи на тварину.

«Зауважимо, що транспортування тварин у громадському транспорті здійснюється з дозволу водія та за умов дотримання громадського порядку, чистоти і безпеки. Якщо так сталося, що тварина пошкодила, забруднила майно «Електроавтотрансу» або ж інших пасажирів, то власник тварини має відшкодувати вартість або самотужки прибрати за твариною», – відзначили у пресслужбі підприємства.

Перевезення у громадському транспорті інших тварин, в тому числі рептилій, павуків, жуків, заборонено.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.