Мін’юст Грузії розповів, де тримають затриманого Саакашвілі

Новини, Політика

Затриманий в Грузії експрезидент Михаїл Саакашвілі утримується у в’язниці міста Руставі, за 30 км від Тбілісі. 

Про це заявив міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на “Новости-Грузия“, інформує  щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Громадянин України Михеїл Саакашвілі був затриманий 1 жовтня в одному зі спальних районів Тбілісі. В п’ятницю ввечері поліція оприлюднила відео із затриманим Саакашвілі, де він намагається демонструвати, що не засмучений таким розвитком подій.

“На цьому етапі щодо Саакашвілі проводяться обов’язкові процедури, і після їх завершення він буде заселений в відповідну камеру. Обов’язкові процедури включають різні заходи, в тому числ  і медогляд, після чого у нас буде більше інформації”, – повідомив Брегадзе в ефірі телеканалу “Руставі 2”.

Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди, за словами грузинського міністра, колишнього президента перевели з міркувань безпеки.

“Виходячи з ряду питань, які включають безпеку, було прийнято рішення про переведення Саакашвілі до пенітенціарної установи №12. Там забезпечені абсолютно всі умови, які відповідають міжнародним стандартам”, – сказав він.

Нагадаємо, Михеїл Саакашвілі пообіцяв у день виборів, 2 жовтня, приїхати до Грузії та оприлюднив квиток на літак на цю дату.

Втім, 1 жовтня Саакашвілі записав відео нібито з Батумі, заявивши, що вже приїхав у Грузію.

Представники “Єдиного національного руху” заявили, що він справді у Грузії, та пообіцяли, що Саакашвілі з’явиться на публіці 2 жовтня, щойно закриються виборчі дільниці.

1 жовтня ввечері прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив про затримання Михеїла Саакашвілі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.