На Прикарпатті стартував сезон полювання на копитних тварин

Новини, Суспільство

В Івано-Франківській області другого жовтня відкрився сезон полювання на мисливських копитних тварин.

Про це йдеться на сторінці держекоінспекції Карпатського округу у фейсбуці, інформує  щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

Державна екологічна інспекція Карпатського округу нагадує, що відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання», документами на право полювання є:

– посвідчення мисливця;
– щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;
– дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільна картка);
– відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;
– паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

“Особливо наголошуємо на важливості дотримання правил пожежної безпеки при здійсненні полювання.

З відкриттям сезону полювання державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу спільно з правоохоронними органами та громадськістю проводять рейдові перевірки на територіях мисливських угідь області з метою виявлення та припинення порушень правил полювання та пожежної безпеки”, – йдеться в повідомленні.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.