Прикарпатські рятувальники відзначили школярів, які першими побачили пожежу у сусідньому будинку та покликали на допомогу

Без рубрики, Новини, Суспільство
Сьогодні працівники Служби порятунку Прикарпаття зустрілися з двома учнями Братківецького ліцею та вручили їм Подяки Головного управління ДСНС в області.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ДзеркалоМедіа.

Два брати – 11-річний Богдан та 13-річний Володимир Приймаки, сміливі та відважні хлопці, жителі села Братківці, в ніч на 21 вересня, близько 02:40 побачивши полум’я у вікні сусідського будинку, не розгубилися, а одразу розбудили дорослих та побігли допомагати гасити пожежу на сусідському обійсті. Хлопці також розбудили сусідів та допомагали відрами носити воду до місця пожежі, допоки не приїхали рятувальники. Ще до приїзду пожежно-рятувальних підрозділів місцевими мешканцями з палаючої оселі було врятовано чоловіка, 1973 р.н.
Один з хлопчиків вибіг назустріч рятувальникам та скоординував їх до місця пожежі. Вогнеборці, прибувши до місця виклику, ліквідували пожежу речей домашнього вжитку в кімнаті житлового будинку на площі 10 м кв.
“Добре, що в цій ситуації хлопці не розгубилися, а діяли так, як їх навчили у школі під час уроків з безпеки життєдіяльності.
До речі, в Україні щорічно проводиться Всеукраїнська акція «Герой-рятувальник року». Рятівниками можуть бути не лише професійні рятувальники, а й пересічні громадяни, котрі опиняються на місці будь-якої небезпечної ситуації та до приїзду професійних рятувальників рятують людське життя і майно. Щорічно серед лауреатів акції є багато відважних громадян – багато дітей та підлітків, яких не вчили рятувати людей у спеціалізованих закладах, але батьки навчили їх доброти, небайдужості, допомоги іншим.
Хочеться сподіватися, що в майбутньому юні рятівники зможуть стати справжніми рятувальниками”, – наголошують рятувальники.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.