Коломийська ЦРЛ сьогодні всіма силами бореться з ковідними пацієнтами, – Андрій Куничак

Здоров'я, Новини, Суспільство
Ситуація на сьогодні – зайнято 111 зі 175 ліжкомісць, 10 – інтенсивна терапія.
За цими дверима розпочинається ковідне відділення Коломийської ЦРЛ – нікому не бажаю переходити поріг цих дверей. Дотримуйтесь карантинних обмежень, вакцинуйтесь – несімо спільну відповідальність один перед одним! – пише на своїй сторінці у Facebook секретар Коломийської міської ради Андрій Куничак, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Вкотре відвідав нашу ЦРЛ та поспілкувався з Бойком Віктором Івановичем та Клапком Ігорем Ростиславовичем – лікарі, які від перших днів і до сьогодні організовують роботу ковідного відділення та лікують хворих (виснаженні, але продовжують фахово робити свою роботу)”, – йдеться в дописі.

Ситуація на сьогодні – зайнято 111 зі 175 ліжкомісць, 10 – інтенсивна терапія. За останню добу в громаді захворіло 16 людей.

Лікарня забезпечена киснем та медикаментами, а головне професійним персоналом, який щоденно бореться за життя наших громадян.

Головне, що потрібно на сьогодні від влади – ефективні заходи для мінімізації нової хвилі пандемії COVID-19. Потрібно зробити все, щоб не допустити чергового локдауну, який вдарить болюче по всіх, – додає в дописі Куничак.

Центральна влада обіцяла 300% підвищення зарплатні тим, хто працює з ковідними хворими. Ситуація така, що практично всі медичні працівники вимушені працювати з ковідними хворими.

“Отже, що потрібно – гідна зарплатня всім медикам, фінансування вакцинації, закупівля ліків, забезпечення ліжок, обладнаних киснем. Але це потрібно робити не тільки в період ковіду, а й завжди!”, – резюмує секретар міськради.

Коронавірус з часом пройде, а українцям потрібна якісна медицина постійно. Медикам в свою чергу потрібні гідні умови праці та достойні зарплати!

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.