“Тридцять лікарів Незалежної України”: до списку увійшло двоє франківців

Здоров'я, Новини, Суспільство

На сайті Міністерства охорони здоров’я України опублікували список 30 лікарів України, які розпочали свій шлях вже у Незалежній Україні.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

«Ви можете зустріти цих лікарів на вулиці вашого міста, це може бути навіть хтось із ваших знайомих. Їхня робота висококласна, вони постійно навчаються, покращують свою практику. І пишаються тим, що працюють в Україні», – йдеться в дописі.

Варунків Олександр, пульмонолог Центру легеневих захворювань м. Івано-Франківська, доцент кафедри фтизіатрії і пульмонології з курсом професійних хвороб ІФНМУ.

«У школі я мріяв стати математиком, але мама і бабуся переконали мене піти в медицину, – пригадує Олександр. – І я не шкодую. Медицина – та ще математика: щодня вирішуєш і прості задачки, і складніші, і з «зірочкою»», – зазначає медик.

Олександр зізнається, що бути лікарем у нашій країні для нього почесно, та є певні «але».

«В розпал пандемії коронавірусу я щодня бачив тяжку і жертовну працю колег-медиків, які на роботі залишали свій час, здоров’я, а подекуди й життя. Які абсолютно забули про внормований робочий день, сім’ю і розваги. Які сперечались між собою, щоб знайти правильне рішення, часом впадали у відчай, а потім збирали волю в кулак і з холодним розумом робили свою роботу», – додає пульмонолог.

Деркач Маріанна, кандидатка медичних наук, директорка Центру діагностики та лікування бронхолегеневих захворювань, клінічної імунології та алергології Івано-Франківської обласної клінічної лікарні.

«Заставити хвору людину повірити у власні сили, налаштувати на одужання не менш важливо, ніж правильно встановити діагноз і зробити призначення», – переконана лікарка.

У дитинстві Маріанна мріяла стати вчителем, як колись її мама та бабуся. Але батьки порадили вступати до медичного, за що вона тепер вдячна, бо не уявляє себе вже в ніякій іншій сфері.

Дівчина прагнула бути ендокринологом, щороку проходила практику у спеціалізованому відділенні. Проте на п’ятому курсі у рамках розподілення її поставили перед вибором – сімейний лікар або клінічна імунологія.

Студентка обрала друге, оскільки на той час це була нова спеціальність, імунологів в області було одиниці.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.