Олег Сенцов презентував п’ять книг в Івано-Франківську (фото)

Новини, Політика, Суспільство

У суботу, 25 вересня, Олег Сенцов, кінорежисер, письменник та колишній політв’язень, презентував п’ять книг в Івано-Франківську.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Зокрема, йдеться про такі книги:

  • “Хроніка одного голодування”
  • “4 з половиною кроки”
  • “Другу також варто придбати”
  • “Маркетер”
  • “Жизня”.

Зустріч відбулася в інноваційному центрі «Промприлад. Реновація”».

Івано-Франківськ став одним із восьми міст України, які автор планує відвідати під час всеукраїнського промоційного туру.

«Ніколи не вважав себе письменником, але зараз вже вийшли шість книжок, і деякі ми презентували до цього. У нас завжди починається розмова з літератури, потім переходимо на кіно, потім  на політику, тому що це — якось неминуче, тому що у нас дійсно така політична нація, і багато відбувається подій. Ми живемо у такий переломний час і ми ще це не усвідомлюємо», — каже Сенцов.

Під час презентації своїх книг Олег Сенцов розповідав свої спогади з дитинства та ув’язнення, які увійшли в його тексти. Зокрема, перебуваючи у російському полоні, режисер вів щоденник. Автобіографічною також є «Хроніка одного голодування».

За словами Сенцова, українці втомилися від подій, що відбуваються у країні.

«Люди, які поїхали добровольцями, волонтерами – вони всі залишилися і нікуди не поділися. Я розумію, що у них трохи пропадає ентузіазм і є зневіра, але зневіра – це зло, як співав Жадан. І ми будемо вірити у себе, в Україну до кінця», — розповідає Олег Сенцов.

Поспілкуватися з автором прийшли понад два десятки людей.

10 вересня відбулася світова прем’єра стрічки Олега Сенцова «Носоріг». Її представили на 78-му Венеційському кінофестивалі у конкурсній програмі «Горизонти».

Саме із кіномистецтвом Олег Сенцов пов’язує свої плани на майбутнє.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.